sparta essences 250ml 7 all

Share:

Δοκιμάστε τη νέα σειρά αρτυμάτων Sparta Essences, μοναδικής γεύσης και ποιότητας!

Πρόσφατα λανσάραμε αυτή τη νέα σειρά προϊόντων με την προσθήκη υψηλής ποιότητας και βιολογικής αξίας αιθέριων ελαίων.

Sparta Essences Greek Oregano με αιθέριο έλαιο ρίγανης της Ελληνικής γης, το οποίο προσφέρει τις πολλές θετικές ιδιότητές του στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.Εδώ και αιώνες, τα βότανα χρησιμοποιούνται ευρέως για διάφορους σκοπούς, όπως στη θεραπεία από μολυσματικές ασθένειες μέχρι στη συντήρηση και την ενίσχυση της γεύσης των τροφίμων και την παραγωγή αρωμάτων. Η χρήση του Ριγανέλαιου έχει την αφετηρία της στην Αρχαία Ελλάδα. Οι Αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποίησαν πρώτοι για θεραπευτικούς σκοπούς, όπως σαν αντιϊκό, αντιβακτηριακό, αντισηπτικό, αντιμυκητασιακό παράγοντα, καθώς και ως παυσίπονο ή αντιφλεγμονώδες. Ο Ιπποκράτης (5ο αι. π.Χ.) χρησιμοποιούσε το ριγανέλαιο ως αντιβακτηριακό και το συνιστούσε για τις στομαχικές διαταραχές και τις νόσους του αναπνευστικού συστήματος. Αργότερα, ο Παράκελσος (16ος αι. μ.Χ.) χρησιμοποιούσε τη ρίγανη για τη θεραπεία της διάρροιας, της ψωρίασης και των μυκητιάσεων. Σήμερα, πολλοί ερευνητές, βασιζόμενοι στις παρατηρήσεις του Ιπποκράτη και του Παράκελσου, αφού ανέλυσαν το ριγανέλαιο και διαπίστωσαν ότι τα κύρια συστατικά του είναι η καρβακρόλη κι η θυμόλη, προχώρησαν σε δοκιμές για τις βιολογικές δράσεις των συστατικών αυτών. Στην καρβακρόλη και τη θυμόλη αποδώθηκαν οι περισότερες από τις υγειοπροστατευτικές δράσεις του ριγανέλαιου, με κύρια την αντιοξειδωτική δράση. Σε έρευνα που είχε γίνει ανάμεσα σε ελληνικά δείγματα ρίγανης είχε βρεθεί ότι τα επίπεδα της καρβακρόλης στο ριγανέλαιο κυμαίνονταν ανάμεσα 2.3-93.8%. Το Sparta Essences Greek Oregano περιέχει ριγανέλαιο με 87.2% καρβακρόλη!

Το 2020 κέρδισε βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition.

Sparta Essences Greek Basil με αιθέριο έλαιο βασιλικού της Ελληνικής γης, το οποίο προσφέρει τις πολλές θετικές ιδιότητές του και την εξαιρετική γεύση του στο ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Παραδοσιακά, o βασιλικός (Ocimum basilicum) έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της δυσλειτουργίας των νεφρών, σαν αιμοστυπτικό κατά τον τοκετό λόγω των αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων, για τον πόνο των αυτιών, για τις εμμηνορροϊκές ανωμαλίες, την αρθρίτιδα, την ανορεξία, για τα ήπια συμπτώματα του κρυολογήματος, ακόμα και της ελονοσίας! Όλες αυτές οι υγειοπροστατευτικές ενδείξεις του βασιλικού που είχαν παρατηρηθεί παραδοσιακά, οδήγησαν στη μελέτη αυτού του φυτού από πολλούς ερευνητές ανά τον κόσμο. Συνεπώς, ο βασιλικός αποδείχθηκε ότι έχει σημαντικές επιδράσεις έναντι ορισμένων ιών, μυκήτων, βακτηριών και ορισμένων λοιμώξεων που αυτά προκαλούν.
Το Sparta Essences Greek Basil αποτελείται από αιθέριο έλαιο βασιλικού που περιέχει κυρίως λιναλοόλη, ένα περιζήτητο συστατικό για τη βιομηχανία τροφίμων (λόγω ευχάριστης γεύσης) και καλλυντικών (λόγω ευχάριστου αρώματος). Αιθέρια έλαια, όπως του βασιλικού, τα οποία είναι πλούσια σε λιναλοόλη, παρουσιάζουν διάφορες βιολογικές δράσεις, όπως αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντικαρκινικές, ενώ αρκετές μελέτες σε πειραματόζωα έχουν επιβεβαιώσει τις σημαντικές επιδράσεις την ουσίας αυτής στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Ένα άλλο σημαντικό συστατικό είναι η ευκαλυπτόλη (1,8-κινεόλη), η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αναπνευστικού συστήματος. Το Sparta Essences Greek Basil Olive Oil, περιέχοντας συστατικά όπως η λιναλοόλη κι η ευκαλυπτόλη, εκτός από την πλούσια γεύση που χαρίζει απλόχερα στις συνταγές μαγειρικής, συγχρόνως προσδίδει στον καταναλωτή ιδιαίτερες υγειοπροστατευτικές ιδιότητες (κατευναστική δράση, αντιμετώπιση ήπιων συμπτωμάτων του αναπνευστικού), οι οποίες είναι απαραίτητες για την εποχή!

Sparta Essences Lemon με αιθέριο έλαιο λεμονιού, πλούσιο σε κιτράλη (περιεκτικότητα >10%), το οποίο συνδυάζεται υπέροχα με το ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Εξάλλου, Παραδοσιακά στην Ελληνική Κουζίνα χρησιμοποιούμε το λαδολέμονο ως γαρνιτούρα. Η καλλιέργεια της Λεμονιάς (Citrus Limon) έχει τις ρίζες της στην Αρχαιότητα, όπως και της Ελιάς, ενώ χρειάζεται ζεστό κλίμα για να ευδοκιμήσει.Τα εκχυλίσματα ειδών εσπεριδοειδών, όπως είναι και το λεμόνι είναι γνωστές πηγές βιολειτουργικών ενώσεων με σημαντική επίδραση στην προάσπιση της υγείας. Ειδικότερα, τα αιθέρια έλαια είναι γνωστά για την αντιοξειδωτική και αντιβακτηριακή τους δράση λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε μία ομάδα χημικών ουσιών που ονομάζονται τερπένια, στην οποία ανήκει και η κιτράλη. Από αρχαιοτάτων χρόνων είχαν παρατηρήσει τις δράσεις αυτές και χρησιμοποιούσαν το λεμόνι για τη θεραπεία μολύνσεων από μικροοργανισμούς. Σήμερα, ύστερα από πληθώρα επιστημονιών μελετών πάνω στο αιθέριο έλαιο λεμονιού, και ιδιαίτερα το συστατικό κιτράλη, εμπλουτισμένων σε κιτρικά, αξίζει να καταναλώνεται όχι μόνο για τις οργανοληπτικές του ιδιότητες αλλά και για την προστατευτική του δράση κατά της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες !
Το Sparta Essences Lemon ενισχύει τη γεύση του Sparta Gold ελαιολάδου και προσθέτει σε αυτό επιπλέον αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση από αυτή που ήδη έχει! Προσθέστε το σε ψάρι ή κρέας, σε λαχανικά και χόρτα.

Sparta Essences Garlic με εκχύλισμα σκόρδου σε ελαιόλαδο, το οποίο προσφέρει θετικές για την υγεία ιδιότητες, ενώ έχει ισορροπημένη γεύση, χωρίς να αφήνει τη συνηθισμένη επίγευση. Το σκόρδο καλλιεργείται από παλιά σε όλο τον κόσμο, από τις Μεσογειακές χώρες μέχρι την Σιβηρία! Εδώ και χιλιάδες χρόνια, χρησιμοποιείται για μαγειρικούς, ιατρικούς και πνευματικούς σκοπούς, ενώ οι ιατρικές και μαγικές δυνάμεις του περιγράφηκαν στους τοίχους των αρχαίων ναών και στον πάπυρο που χρονολογείται από το 1500 π.Χ. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα χρησιμοποιήθηκε για να αποκρούσει το κακό μάτι. Αρχαίοι Έλληνες γιατροί όπως ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός χρησιμοποιούσαν το σκόρδο στις ιατρικές συνταγές τους, ενώ σήμερα, συνιστάται για το βήχα και για την πρόληψη της αθηροσκλήρωσης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία της χρόνιας βρογχίτιδας, υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και κατά της γρίπης. Σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο αποτελεί ένα προϊόν με ενισχυμένες υγειοπροστατευτικές ιδιότητες συμπεριλαμβάνοντας και εκείνες του ελαιόλαδου, ενώ συγχρόνως εμπλουτίζει γευστικά τα πιάτα που συνοδεύει! Για ισορροπημένη γεύση, χωρίς τη συνηθισμένη επίγευση. Το σκόρδο πιστεύεται ότι έχει αποχρεμπτικές, αντισπασμωδικές, αντισηπτικές, βακτηριοστατικές, αντιιικές, ανθελμινθικές και υποτασικές επιδράσεις.

Sparta Essences White Truffle με εκχύλισμα λευκής τρούφας σε ελαιόλαδο, το οποίο προσφέρει θετικές για την υγεία ιδιότητες, ενώ έχει ισορροπημένη γεύση. Οι λευκές τρούφες χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στη Γαστρονομία λόγω του αρώματος και της πικάντικης γεύσης τους (ευχάριστη συνδυαστική γεύση σκόρδου και τυριού), καθώς και της υψηλής διατροφικής τους αξίας, το οποίο επιβεβαιώνεται από μελέτες που αποδεικνύουν τις αντιοξειδωτικές, αντιϊκές, αντιμικροβιακές, ηπατοπροστατευτικές, αντι-μεταλλαξιογόνες και αντιφλεγμονώδεις δράσεις τους. Η χρήση της τρούφας είναι γνωστή από παλιότερα και θεωρείτο βασιλικό τρόφιμο, στου οποίου την κατανάλωση δεν είχε πρόσβαση ο απλός λαός, ενώ χρησιμοποιήθηκε ως παραδοσιακό φάρμακο ακόμα και ως αφροδισιακό! Ύστερα από επιστημονικές μελέτες ανακαλύφθηκε ότι η τρούφα αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, αμινοξέων, μετάλλων, βιταμινών, φυτικών ινών, υδατανθράκων και λιπαρών οξέων. Το Sparta Essences with White Truffle είναι ένα ποιοτικό ελαιόλαδο εμπλουτισμένο σε θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, αμινοξέα, βιταμίνες, κτλ),τα οποία πρέπει να λαμβάνονται σε καθημερινή βάση, ενώ συγχρόνως ευφραίνει τον ουρανίσκο, καθιστώντας την κατανάλωσή του, μια ευχάριστη διαδικασία! Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ φέρνουν στο πιάτο σας αυτή τη μοναδική βασιλική τροφή! Ιδανικό για πιάτα ζυμαρικών, ριζότο, κρέας, σαλάτες και σάλτσες. Προσθέστε μερικές σταγόνες για να απογειώσετε τη γεύση οποιασδήποτε συνταγής.

Sparta Essences Butter με άρωμα βουτύρου για τέλεια γεύση χωρίς ενοχές!
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του βουτύρου στη ζαχαροπλαστική, το σωτάρισμα, ή σε οποιαδήποτε συνταγή απαιτεί λιωμένο βούτυρο. Αποτελεί μια υγιεινή αλλά και παράλληλα γευστική επιλογή, αποφεύγοντας τα ανθυγιεινά κορεσμένα λιπαρά του βουτύρου. Επίσης, είναι κατάλληλο για χορτοφάγους και vegans, αλλά και για όσους νηστεύουν.
Μπορείτε να το απολαύσετε σε μακαρόνια, ρύζι, κρεατικά, ποπ κορν, κέικ, τηγανίτες και άλλες γλυκές και αλμυρές συνταγές.

Sparta Essences Chilli. Από την αρχαιότητα, αλλά και στην Παραδοσιακή Ιατρική, το τσίλι έχει αναγνωριστεί για το ευρύ φάσμα θεραπευτικών ιδιοτήτων του. Έχει αρκετές εξωτερικές και εσωτερικές εφαρμογές σε διάφορα συστήματα ιατρικής. Εξωτερικά, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ρευματισμών, τη νευραλγία, τους κιρσούς και ως αντιερεθιστικό. Εσωτερικά, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της δυσπεψίας, του μετεωρισμού, των καρδιακών παθήσεων και της μυϊκής έντασης. Ωστόσο, η τακτική κατανάλωσή του πιστεύεται, επίσης, ότι είναι επωφελής για την ανορεξία, τις αιμορροΐδες, τη συμφόρηση του ήπατος και τις κιρσώδεις φλέβες.
Το θεραπευτικό δυναμικό του τσίλι και της καψαϊκίνης (της κυρίαρχης ουσίας που περιέχει) είναι καλά τεκμηριωμένο, εδώ και πολλά χρόνια και έχει χρησιμοποιηθεί κατά διαφόρων γαστρεντερικών δυσλειτουργιών όπως η δυσπεψία, η ανορεξία, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, το γαστρικό έλκος, κ.α.
Ωστόσο, περαιτέρω μελέτες έχουν τεκμηριώσει τα όρια της δόσης του τσίλι, ώστε αυτό να φέρει μόνο τα επιθμητά αποτελέσματα, καθώς και την λιποδιαλυτή του φύση, ώστε να μην ενοχλεί, αλλά μόνο να ευφραίνει τον ουρανίσκο και να προασπίζει την υγεία μας, όπως το ελαιόλαδο Sparta Essences Chilli! Προσθέστε το για μια καυτερή και αρωματική νότα στα πιάτα σας! Η τελευταία τάση της μαγειρικής επιτάσσει να προσθέτουμε μερικές σταγόνες στην πίτσα. Επίσης, ταιριάζει τέλεια με αυγά, κρέας, ψητά λαχανικά, ακόμη και στις τηγανητές πατάτες.

 

Σχετικά Προϊόντα