site-sparta-essences-2

Share:

Δοκιμάστε τη νέα σειρά αρτυμάτων Sparta Essences, μοναδικής γεύσης και ποιότητας!

Πρόσφατα λανσάραμε αυτή τη νέα σειρά προϊόντων με την προσθήκη υψηλής ποιότητας και βιολογικής αξίας αιθέριων ελαίων.

Sparta Essences Greek Oregano
Με αιθέριο έλαιο ρίγανης της Ελληνικής γης, το οποίο προσφέρει τις πολλές θετικές ιδιότητές του στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Εδώ και αιώνες, τα βότανα χρησιμοποιούνται ευρέως για διάφορους σκοπούς, όπως στη θεραπεία από μολυσματικές ασθένειες μέχρι στη συντήρηση και την ενίσχυση της γεύσης των τροφίμων και την παραγωγή αρωμάτων.

Σήμερα, πολλοί ερευνητές, βασιζόμενοι στις παρατηρήσεις του Ιπποκράτη και του Παράκελσου, αφού ανέλυσαν το ριγανέλαιο και διαπίστωσαν ότι τα κύρια συστατικά του είναι η καρβακρόλη κι η θυμόλη, προχώρησαν σε δοκιμές για τις βιολογικές δράσεις των συστατικών αυτών. Στην καρβακρόλη και τη θυμόλη αποδώθηκαν οι περισότερες από τις υγειοπροστατευτικές δράσεις του ριγανέλαιου, με κύρια την αντιοξειδωτική δράση.

Σε έρευνα που είχε γίνει ανάμεσα σε ελληνικά δείγματα ρίγανης είχε βρεθεί ότι τα επίπεδα της καρβακρόλης στο ριγανέλαιο κυμαίνονταν ανάμεσα 2.3-93.8%. Το Sparta Essences Greek Oregano περιέχει ριγανέλαιο με 87.2% καρβακρόλη!

Το 2020 κέρδισε βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition.

Sparta Essences Greek Basil
Με αιθέριο έλαιο βασιλικού της Ελληνικής γης, το οποίο προσφέρει τις πολλές θετικές ιδιότητές του και την εξαιρετική γεύση του στο ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Παραδοσιακά, o βασιλικός (Ocimum basilicum) έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της δυσλειτουργίας των νεφρών, σαν αιμοστυπτικό κατά τον τοκετό λόγω των αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων, για τον πόνο των αυτιών, για τις εμμηνορροϊκές ανωμαλίες, την αρθρίτιδα, την ανορεξία, για τα ήπια συμπτώματα του κρυολογήματος, ακόμα και της ελονοσίας!

Όλες αυτές οι υγειοπροστατευτικές ενδείξεις του βασιλικού που είχαν παρατηρηθεί παραδοσιακά, οδήγησαν στη μελέτη αυτού του φυτού από πολλούς ερευνητές ανά τον κόσμο. Συνεπώς, ο βασιλικός αποδείχθηκε ότι έχει σημαντικές επιδράσεις έναντι ορισμένων ιών, μυκήτων, βακτηριών και ορισμένων λοιμώξεων που αυτά προκαλούν.

Το Sparta Essences Greek Basil αποτελείται από αιθέριο έλαιο βασιλικού που περιέχει κυρίως λιναλοόλη, ένα περιζήτητο συστατικό για τη βιομηχανία τροφίμων (λόγω ευχάριστης γεύσης) και καλλυντικών (λόγω ευχάριστου αρώματος). Αιθέρια έλαια, όπως του βασιλικού, τα οποία είναι πλούσια σε λιναλοόλη, παρουσιάζουν διάφορες βιολογικές δράσεις, όπως αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντικαρκινικές, ενώ αρκετές μελέτες σε πειραματόζωα έχουν επιβεβαιώσει τις σημαντικές επιδράσεις την ουσίας αυτής στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Ένα άλλο σημαντικό συστατικό είναι η ευκαλυπτόλη (1,8-κινεόλη), η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αναπνευστικού συστήματος.

Το Sparta Essences Greek Basil Olive Oil, περιέχοντας συστατικά όπως η λιναλοόλη κι η ευκαλυπτόλη, εκτός από την πλούσια γεύση που χαρίζει απλόχερα στις συνταγές μαγειρικής, συγχρόνως προσδίδει στον καταναλωτή ιδιαίτερες υγειοπροστατευτικές ιδιότητες (κατευναστική δράση, αντιμετώπιση ήπιων συμπτωμάτων του αναπνευστικού), οι οποίες είναι απαραίτητες για την εποχή!

Sparta Essences Lemon
Mε αιθέριο έλαιο λεμονιού, πλούσιο σε κιτράλη (περιεκτικότητα >10%), το οποίο συνδυάζεται υπέροχα με το ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Εξάλλου, Παραδοσιακά στην Ελληνική Κουζίνα χρησιμοποιούμε το λαδολέμονο ως γαρνιτούρα.

Η καλλιέργεια της Λεμονιάς (Citrus Limon) έχει τις ρίζες της στην Αρχαιότητα, όπως και της Ελιάς, ενώ χρειάζεται ζεστό κλίμα για να ευδοκιμήσει.

Τα εκχυλίσματα ειδών εσπεριδοειδών, όπως είναι και το λεμόνι είναι γνωστές πηγές βιολειτουργικών ενώσεων με σημαντική επίδραση στην προάσπιση της υγείας. Ειδικότερα, τα αιθέρια έλαια είναι γνωστά για την αντιοξειδωτική και αντιβακτηριακή τους δράση λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε μία ομάδα χημικών ουσιών που ονομάζονται τερπένια, στην οποία ανήκει και η κιτράλη. Από αρχαιοτάτων χρόνων είχαν παρατηρήσει τις δράσεις αυτές και χρησιμοποιούσαν το λεμόνι για τη θεραπεία μολύνσεων από μικροοργανισμούς.

Σήμερα, ύστερα από πληθώρα επιστημονιών μελετών πάνω στο αιθέριο έλαιο λεμονιού, και ιδιαίτερα το συστατικό κιτράλη, εμπλουτισμένων σε κιτρικά, αξίζει να καταναλώνεται όχι μόνο για τις οργανοληπτικές του ιδιότητες αλλά και για την προστατευτική του δράση κατά της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες!

Το Sparta Essences Lemon ενισχύει τη γεύση του Sparta Gold ελαιολάδου και προσθέτει σε αυτό επιπλέον αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση από αυτή που ήδη έχει!

Προσθέστε το σε ψάρι ή κρέας, σε λαχανικά και χόρτα.