Θερμίδες: 230
Δυσκολία: 3
Χρόνος: 10΄
Υλικά
- 4 μεγάλα και ώριμα αβοκάντο
- 2 βαζάκια τόνος διατηρημένος σε λάδι, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
- 200γρ κατίκι
- τα φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 150γρ καλαμπόκι σε κονσέρβα, καλά στραγγισμένο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 4 κ.σ. Π.Γ.Ε. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Sofia
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία
1. Πλένουμε καλά τα αβοκάντο και τα σκουπίζουμε. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε κατά μήκος αφαιρώντας το κουκούτσι. Αφήνουμε στην άκρη τα 4 μισά και ραντίζουμε τη σάρκα τους με το μισό χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
2. Παίρνουμε τα σάρκα από τα υπόλοιπα 4 μισά και την κόβουμε σε κυβάκια. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις ντομάτες, το καλαμπόκι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊνταντό και τον τόνο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο Sofia και ανακατεύουμε προσεχτικά.
3. Γεμίζουμε τα κομμένα αβοκάντο με το μείγμα του τόνου και σερβίρουμε αμέσως. Μπορείτε να περιχύσετε με επιπλέον οργανικό ελαιόλαδο το πιάτο για περισσότερη γεύση.