Θερμίδες: 400
Δυσκολία: 5
Χρόνος: 20΄
Υλικά
- 3 ψαρονέφρια, 250γρ το καθένα, κομμένα σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ.
- 5 κ.σ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ κοφτή μπαχάρη σε σκόνη
- ½ κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 40ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Sparta Gold
- 200ml Μαυροδάφνη
- 40ml βαλσάμικο ξύδι Sparta Delicatessen
- Αλάτι, φρεσκοριμμένο πιπέρι
- 2 κλωναράκια δεντρολίβανο, μια πρέζα χοντρό αλάτι και 1 πρέζα μπαχάρι για το γαρνίρισμα
Προετοιμασία
1. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπαχάρι και τον κόλιανδρο και λίγο πιπέρι. Αλευρώνουμε τις φέτες κρέατος στο μίγμα αυτό και τις τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
2. Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεσταίνουμε το λάδι Sparta Gold σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄ μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του και προσθέτουμε το κρέας. Σοτάρουμε τις φέτες για 2΄από κάθε πλευρά. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και το βαλσάμικο ξύδι Sparta, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8΄ μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Σε περίπτωση που δεν έχουμε μεγάλο τηγάνι, χωρίζουμε σε δύο δόσεις τα παραπάνω υλικά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 50ο C. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της 1η δόσης σε μια πιατέλα και την τοποθετούμε στο φούρνο μέχρι να ετοιμαστεί και η 2η.
3. Το φαγητό μας είναι έτοιμο, το πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο αλάτι, μπαχάρη και δεντρολίβανο και το συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.