Τηγανιτές πατάτες

Θερμίδες: 280

Δυσκολία: 4

Χρόνος: 20΄

 

Υλικά

 

Προετοιμασία

Επειδή δεν είναι εφικτό να ελέγχετε κάθε φορά την αναλογία της πατάτας σε άμυλο και υγρασία, μπορείτε να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για το διπλό μαγείρεμα της πατάτας, ώστε να αποκτήσουν extra τραγανή κρούστα. Μην ξεχνάτε όμως να χρησιμοποιείτε το ελληνικό προϊόν Λαμπερό Ηλιέλαιο για να σφραγίσετε την επιτυχία του πιάτου σας.

1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στικς. Τις ξεπλένουμε με νερό πολύ καλά. Σε αυτό το στάδιο μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο για μερικές ώρες. Τοποθετούμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και περιμένουμε μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία 150°C.

2. Σουρώνουμε και στεγνώνουμε τις πατάτες πολύ καλά και τις ρίχνουμε στο λάδι. Προσοχή στην ποσότητα, να μην είναι πολύ μεγάλη. Ανακατεύουμε πού και πού προσεκτικά.

3. Τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Είναι σημαντικό το σημείο αυτό, διότι οι εσοχές που δημιουργούνται βοηθούν το λάδι να εισχωρήσει στο εσωτερικό της πατάτας και στη δεύτερη φάση του τηγανίσματος να δημιουργήσει μια τραγανή κρούστα.

4. Στεγνώνουμε τις πατάτες σε χαρτί και αλατίζουμε με ψιλό αλάτι ελαφρώς όσο είναι ακόμη ζεστές. Σε αυτό το στάδιο, μπορούμε να τις συντηρήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες ή στο ψυγείο τους καλοκαιρινούς μήνες.

5. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του λαδιού στους 180-190°C και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα και να γίνουν τραγανές. Προσοχή ακόμα μια φορά στην ποσότητα. Δεν πρέπει να είναι ούτε πάρα πολλές ώστε να συνωστίζονται στην κατσαρόλα και να βράσουν, αλλά ούτε και λίγες ώστε να καούν!

6. Στεγνώνουμε τις πατάτες σε χαρτί, αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και πασπαλίζουμε από πάνω με ρίγανη.