Πλούσιο σε διαθρεπτικά στοιχεία, το ελαιόλαδο συντελεί στην ευεξία και αναζωογόνηση του σώματος. Η «συμβουλή» των αρχαίων είναι αρκετή να µας πείσει να χρησιμοποιούμε το λάδι όχι µόνο για τη διατροφή αλλά και για αισθητικούς σκοπούς.

Βοηθά στην ενυδάτωση, στην επούλωση εγκαυμάτων και στη θεραπεία εκδορών. Τα κύτταρα του σώματος ενσωματώνουν τα πολύτιμα λιποοξέα του ελαιολάδου κάνοντας το δέρμα πιο λείο.

Μπορείτε να επωφεληθείτε από όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου, με βασικότερες τις παρακάτω:

Tip: Μέσα σε ένα μπουκάλι ελαιόλαδο ρίχνετε λεβάντα και το αφήνετε 3 εβδομάδες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για επάλειψη ύστερα από ηλιοθεραπεία.

Tip: Ανακατεύετε µία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, µία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και µε το μείγμα τρίβετε ελαφριά τις παλάμες, τα νύχια και τους καρπούς σας. Σκουπίζετε καλά, ξεπλένετε και βάζετε τα χέρια για 10 λεπτά σε ένα μπολάκι µε χλιαρό γάλα.

Tip: Ανακατεύετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο. Κάνετε μασάζ στα πόδια µέχρι τους μηρούς. Ξεκουράζει και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Tip: Με ένα πινέλο απλώνετε το ελαιόλαδο στο δέρμα και σε όλο το μήκος των μαλλιών σας. Τα τυλίγετε µε µία ζεστή πετσέτα, την αφήνετε τουλάχιστον 30 λεπτά και πλένετε τα µαλλιά σας κανονικά.

Tip: Ενυδατώστε τα χείλη σας µε λίγο ελαιόλαδο το βράδυ πριν τον ύπνο. Από την πρώτη εφαρμογή θα νιώσετε αισθητή διαφορά.

Tip: Αναμιγνύοντας ελαιόλαδο µε λίγο λεμόνι μπορείτε να εξομαλύνετε τις σκούρες κηλίδες που έχει εμφανίσει το δέρμα σας στο πρόσωπο, καθώς το μείγμα αυτό έχει την ικανότητα να λευκαίνει και να φωτίζει το πρόσωπο.

Tip: Αναμιγνύετε µία κουταλιά του γλυκού λάδι, ασπράδι από ένα αυγό, µία κουταλιά της σούπας μέλι και προσθέτετε αλεύρι µέχρι να γίνει κρέμα. Απλώστε την στο πρόσωπο και στο λεµό για 15 λεπτά και ξεπλυθείτε µε χλιαρό νερό. Επειδή το παρασκεύασμα αυτό δεν έχει συντηρητικά πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο και να χρησιμοποιείται εντός 2 ημερών.