Λαχανοντολμάδες

Θερμίδες: 280

Δυσκολία: 7

Χρόνος: 40΄

 

Υλικά

  • 1 λάχανο ή iceberg
  • 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 2 καρότα, τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 πατάτα, τριμμένη στον τρίφτη
  • 2 κολοκύθια, τριμμένα στον τρίφτη
  • 3 κλωνάρια άνηθο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι δυόσμο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1 ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • Ελαιόλαδο Ανανίας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Προετοιμασία

1. Αφαιρούμε την καρδιά του λάχανου και το ζεματίζουμε. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε και κρυώνουμε τα φύλλα του.

2. Καθαρίζουμε την πατάτα, το καρότο και το κολοκύθι και τα τρίβουμε με ένα τρίφτη σ’ ένα μεγάλο μπολ.

3. Χοντοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο μπολ.

4. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τον άνηθο, το μαϊντανό με το κλωνάρι του και στη συνέχεια τα βάζουμε στο μπολ.

5. Προσθέτουμε το ρύζι, τον κόλιανδρο και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα φύλλα του λάχανου με το μείγμα και τα τυλίγουμε σε ρολά.

6. Παίρνουμε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε λάδι Ανανίας και τοποθετούμε μερικά από τα φύλλα του λάχανου στον πάτο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο κόλιανδρο και τοποθετούμε τα ρολά με τη γέμιση.

7. Διαλύουμε το ζωμό λαχανικών σε ½ λίτρο ζεστό νερό και περιχύνουμε το φαγητό μας. Προσθέτουμε λάδι και το σκεπάζουμε μ’ ένα πιάτο.

8. Βράζουμε για 20΄σε δυνατή φωτιά και μετά συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10΄. Σερβίρουμε.