Carrot Cake gr

Θερμίδες: 240

Δυσκολία: 5

Χρόνος: 70΄

 

Υλικά

  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη (αν επιθυμείτε μπορείτε να βάλετε τη μισή ποσότητα μαύρη ζάχαρη)
  • 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ αραβοσιτέλαιο Λαμπερό
  • 1 ½ κ.γλ. baking-powder
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 ½ κ.γλ. κανέλα
  • 3-4 αυγά
  • 2 ½ ποτήρια τριμμένα καρότα
  • 1 ποτήρι τριμμένα καρύδια (αν σας αρέσει η ξανδιά σταφίδα μπορείτε να βάλετε ½ ποτήρι καρύδια και ½ ποτήρι σταφίδα)
  • 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γλ. αλεύρι, για να αλευρώσετε τα καρύδια
  • Λίγο λάδι και λίγο αλεύρι για να αλευρώσετε τη φόρμα

 

Γλάσο

  • 1 ασπράδι αβγού
  • 1 ½ ποτήρι άχνη ζάχαρη
  • 1½ – 2 κ.γ. χυμό από λεμόνι

 

Προετοιμασία

1. Σ’ ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το baking-powder, το αλάτι, τη σόδα και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.

2. Σ’ ένα μπολ, χτυπάμε για λίγο το αραβοσιτέλαιο Λαμπερό με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι. Έπειτα, ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά.

3. Τέλος, προσθέτουμε τα καρότα, τα καρύδια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, κατά προτίμηση μαρίζ. Το μυστικό για να μείνει αφράτο το κέικ είναι να μην ανακατεύουμε τη ζύμη για πολύ ώρα.

4. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και τοποθετούμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 60’ και το λαχταριστό κέικ είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.

5. Για να ενισχύσουμε τη γεύση και την παρουσίαση του κέικ μας, ετοιμάζουμε το γλάσο χτυπώντας το ασπράδι και το χυμό λεμονιού και προσθέτωντας σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο κρεμώδες μίγμα. Μπορούμε στη φάση αυτή, να αποθηκεύσουμε το γλάσο σε μια σακούλα χωρίς καθόλου αέρα, καθώς και να το χρωματίσουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Περιχύνουμε με το γλάσο αμέσως μετά την παρασκευή του και το αφήνουμε να τρέξει σ’ όλη την επιφάνειά του κέικ μας. Απολαύστε.