Θερμίδες: 116
Δυσκολία: 7
Χρόνος: 60΄
Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε μικρούς κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε καρεδάκια
- ½ φλυτζάνι τσαγιού φύλλα δυόσμου ψιιλοκομμένα
- 40ml ελαιόλαδο Αίγλη και λίγο ακόμα για την επάλειψη του ταψιού
- 1 κ.σ. πάπρικα σε νιφάδες
- 1 κ.σ. ρίγανη ξερή τριμμένη
- 150γρ αλεύρι που φουσκώνει
- 2 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- ½ φλ. Τσαγιού κασέρι τριμμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Βάζουμε σε ένα μπολ τα κολοκύθια και το κρεμμύδι και προσθέτουμε ελαιόλαδο Αίγλη, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ρίγανη. Ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά. Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου ή ένα μεγάλο ταψί και τα απλώνουμε σε μονή στρώση. Ψήνουμε για 30΄. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σουρώνουμε σε ένα μπολ για να πάρουμε το ζουμί που έχουν βγάλει τα υλικά από το ψήσιμο.
2. Σ’ ένα άλλο μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε τους ελαφρώς χτυπημένους κρόκους των αυγών και 7-8 κ.σ. από τα υγρά που είχαμε στραγγίξει προηγουμένως. Σε περίπτωση που τα υλικά δεν έχουν αφήσει υγρά κατά το ψήσιμο, τότε προσθέτουμε 7-8 κ.σ. γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ώστε να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός. Σε περίπτωση που είναι πολύ υδαρής, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
3. Προσθέτουμε στο χυλό τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και το δυόσμο. Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα πιρούνι ίσα να ασπρίσουν και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μίγμα ώστε να αφρατέψει. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ελαιόλαδο Αίγλη και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι κάψει, προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το μίγμα. Τηγανίζουμε 2’ από κάθε πλευρά. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα, με κάπαρη Sparta και καπαρόφυλλα.