Μοσχάρι με μήλα

Θερμίδες: 280

Δυσκολία: 5

Χρόνος: 120΄

 

Υλικά

  • 1200γρ μοσχάρι από ελιά, κομμένο σε μικρά κομμάτια-μπουκιές
  • 50ml Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Sparta Gold
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, σε λεπτά καρέ
  • 2 καρότα, σε λεπτά καρέ
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κουτάκια μπίρα
  • 150ml νερό
  • 6 μεγάλα κόκκινα μήλα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Προετοιμασία

1. Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι Sparta Gold σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε τα κομμάτια κρέατος και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και ομοιόμορφα.

2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μέλι. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τη μπίρα, το νερό και το αλατοπίπερο.

3. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 75’-90’.

4. Καθαρίζουμε τα μήλα από φλούδες και κουκούτσια, τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακινούμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 20΄, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και το σερβίρουμε.