Θερμίδες: 480
Δυσκολία: 5
Χρόνος: 25΄
Υλικά
- 16 φτερούγες κοτόπουλο
- 200γρ αλεύρι
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 400γρ ketchup
- 2 πρέζες καυτερή πάπρικα
- 100ml ουϊσκι (ιδανικά τύπου μπέρμπον)
- 3 κ.σ. μαργαρίνη
- Vivo Maxi για τηγάνισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
1. Καρυκεύουμε τις φτερούγες με το αλατοπίπερο και την πάπρικα.
2. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι Vivo Maxi από όλες τις πλευρές. Κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος, ρίχνουμε σε ένα σκεύος το βούτυρο, την ketchup, την καυτερή πάπρικα και το ουίσκι και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 5΄.
3. Μόλις οι φτερούγες τηγανιστούν, τις βουτάμε στη σάλτσα.
Προτείνουμε να τις σερβίρετε με μπαστουνάκια αγγουριού και καρότου.