Σάλτσα πράσου

Θερμίδες: 30 

Δυσκολία: 3

Χρόνος: 20΄

 

Υλικά

  • το λευκό μέρος από 3 πράσα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 40ml Οργανικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Naos
  • 200ml ζεστός ζωμός κοτόπουλου
  • 250ml ξινόγαλα
  • ½ κ.γ. κόλιναδρος ξερός, κοπανισμένος ή τριμμένος
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Προετοιμασία

1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα πράσα με ελαιόλαδο Naos, για περίπου 7-8 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν.

2. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε το ξινόγαλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμη.

3. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει τελείως λείο. Για πιο βελούδινο αποτέλεσμα, περνάμε τη σάλτσα από λεπτό σουρωτήρι. Ανάλογα τη χρήση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο χυμό λεμονιού.

4. Ταιριάζει σε ψητά ψάρια ή κρεατικά, αλλά και σε ζεστές πατατοσαλάτες ή βραστά λαχανικά. Δοκιμάστε το σε σουφλέ λαχανικών και ζυμαρικά.