Σνίτσελ

Θερμίδες: 550

Δυσκολία: 4

Χρόνος: 15΄

 

Υλικά

  • 4 κομμάτια σνίτσελ
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 200 γρ αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 200 γρ φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πυρηνέλαιο Αίγλη

 

Προετοιμασία

Σε περίπτωση που επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο κατά το τηγάνισμα, το πυρηνέλαιο Αίγλη είναι η κατάλληλη λύση. Μάλιστα, είναι πιο υγιεινός τρόπος τηγανίσματος σε σχέση με τη χρήση στερεών λιπών.

1. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο το αλέυρι και σε ένα άλλο τη φρυγανιά. Χτυπάμε σε ένα μπολ το αβγό με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

2. Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε Αίγλη πυρηνέλαιο. Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια σνίτσελ στη φρυγανιά, μετά στο αβγό και τέλος στο αλεύρι και τα βάζουμε στο τηγάνι.  Αφού ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 πλευρές, τα σταγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή σπυρωτό ρύζι.