Θερμίδες: 280 

Δυσκολία: 4

Χρόνος: 20΄

 

Υλικά

  • 3/4 kg φρέσκιες γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες. Μπορούμε να αφήσουμε τις ουρές
  • 1 πακέτο μακαρόνια, κατά προτίμηση ταλιατέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 100ml λευκό κρασί
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 2 κ.σ. μουστάρδας
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 60ml oργανικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Doron
  • 100ml νερό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό για το πασπάλισμα, ψιλοκομμένος

 

Προετοιμασία

1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.

2. Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο Doron και το λιωμένο σκόρδο.

3. Ρίχνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τις σοτάρουμε λίγο. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με λευκό κρασί.

4. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη μουστάρδα και το βούτυρο.

5. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20′. Δεν μας φοβίζει αν η σάλτσα είναι λίγο αραιή.

6. Προσθέτουμε στο τέλος τα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

7. Πασπαλίζουμε το φαγητό μας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά  με μαϊντανό.